Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 230 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 10 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
- 4 gousses d'ail
- ½ bouquet de persil frais, équeuté
- 50 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 690 kJ / 165 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 5 g
Alternatywne przepisy
Pain ciabatta
3h 45min
Baguette tradi'graines
3h 30min
Galettes de boulgour au chorizo
1h
Petits sandwichs façon bretzel
2h 30min
Focaccia aux oignons
2h 15min
Couronne de magret séché à l'ossau-iraty
1h 40min
Pain aux oignons
5h 30min
Pain hérisson au pesto de tomates
16 Std.
Pizza façon donut
1 godz. 30 min
Pain nordique
1h
Pain farci à la mozzarella
45 min
Rolls de mozzarella à l'ail et aux champignons
3h