Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 105 g de beurre, coupé en morceaux
- 150 g de farine de blé
- 100 g de sucre en poudre
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 2 œufs
- 35 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 25 g de lait
- 200 g de fruits frais variés (petits ou coupés en morceaux)
- 2 c. à soupe bombées de sucre vanillé maison (ou 2 sachets)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1596.8 kJ / 378.7 kcal
- Białko
- 5.7 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 19.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.2 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 152.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5 min
Cuajada aux abricots
50 Min
Couronne à la pomme et au citron
50 Min
Clafoutis à la pêche, au mascarpone et au citron vert
1 Std.
Gâteau de rêve danois
1 Std.
Gâteau basqu'ô fraises
1 Std. 45 Min
Cake orange-pavot
1 Std.
Gâteau Dudule
1 Std.
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1 Std.
Financier aux pommes façon tatin
55min
Cobbler aux pommes
1 Std. 40 Min
Gâteau Émilie
45 Min