Pâtes de lentilles corail

Pâtes de lentilles corail

3.8 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • 200 g de lentilles corail
  • 150 g de farine de blé et un peu pour le plan de travail
  • 2 pincées de sel
  • 2 blancs d'œufs (env. 70 g)
  • 60 g d'eau
Le pesto d'épinards
  • 20 g de noisettes décortiquées, non émondées
  • 2 gousses d'ail
  • 60 g de pousses d'épinards
  • 50 g d'huile d'olive
  • 50 g d'eau
  • 1 pincée de sel
La sauce crémeuse
  • 1 gousse d'ail
  • 60 g d'oignon coupé en deux
  • 10 g d'huile d'olive
  • 300 g de fleurettes de chou-fleur
  • 200 g de lait
  • 1 c. à café de fond de légumes maison
  • 4000 g d'eau
  • sel pour la cuisson des pâtes

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 480 mg
Białko 24.3 g
Kalorie 2262.8 kJ / 540 kcal
Tłuszcz 21.3 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...