Pâtes de lentilles corail

Pâtes de lentilles corail

3.8 11 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

La pâte
  • de lentilles corail
    200 g
  • de farine de blé et un peu pour le plan de travail
    150 g
  • de sel
    2 pincées
  • blancs d'œufs (env. 70 g)
    2
  • d'eau
    60 g
Le pesto d'épinards
  • de noisettes décortiquées, non émondées
    20 g
  • d'ail
    2 gousses
  • de pousses d'épinards
    60 g
  • d'huile d'olive
    50 g
  • d'eau
    50 g
  • de sel
    1 pincée
La sauce crémeuse
  • d'ail
    1 gousse
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • d'huile d'olive
    10 g
  • de fleurettes de chou-fleur
    300 g
  • de lait
    200 g
  • de fond de légumes maison
    1 c. à café
  • d'eau
    4000 g
  • sel pour la cuisson des pâtes

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 540 kcal / 2262.8 kJ
Białko 24.3 g
Tłuszcz 21.3 g
Węglowodany 56 g
Błonnik 13.3 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 480 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...