Crêpes roses au houmous

Crêpes roses au houmous

4.5 13 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 80 g d'amandes émondées grillées
  • 270 - 300 g de pois chiches en conserve (1 boîte), égouttés
  • 20 g d'eau froide
  • 25 g de jus de citron
  • 40 g de tahini
  • 1 gousse d'ail
  • 1 pincée de sel
  • 150 g de betterave cuite coupée en morceaux
  • 3 œufs
  • 440 g de boisson végétale à l'amande
  • 40 g d'huile végétale
  • 150 g de farine d'épeautre
  • ½ c. à café de levure chimique
  • 50 g de roquette
  • 2 c. à soupe de graines de sésame

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 251.7 mg
Białko 15.6 g
Kalorie 1685 kJ / 402.7 kcal
Tłuszcz 23.7 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...