Crêpes roses au houmous

Crêpes roses au houmous

3.8 5 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • d'amandes émondées grillées
    80 g
  • de pois chiches en conserve (1 boîte), égouttés
    270 - 300 g
  • d'eau froide
    20 g
  • de jus de citron
    25 g
  • de tahini
    40 g
  • gousse d'ail
    1
  • de sel
    1 pincée
  • de betterave cuite coupée en morceaux
    150 g
  • œufs
    3
  • de boisson végétale à l'amande
    440 g
  • d'huile végétale
    40 g
  • de farine d'épeautre
    150 g
  • de levure chimique
    ½ c. à café
  • de roquette
    50 g
  • de graines de sésame
    2 c. à soupe

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 402.7 kcal / 1685 kJ
Białko 15.6 g
Tłuszcz 23.7 g
Węglowodany 37.3 g
Błonnik 9.3 g
Tłuszcz nasycony 3.4 g
Sód 251.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...