Osłona noża miksującego jest potrzebna.

Aby przygotować ten przepis, potrzebna jest osłona noża miksującego. Dowiedz się więcej

Zuppa di frutti di mare a Cottura Lenta
TM6

Zuppa di frutti di mare a Cottura Lenta

4.5 (2 oceny)

Składniki

  • 70 g di cipolle, a pezzi
  • 2 spicchi di aglio
  • 1 pezzo di zenzero, radice fresca, (circa 2 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di peperone rosso, a listarelle (6 cm x 1 cm)
  • 120 g di vino bianco
  • 400 g di fondo di pesce
  • 300 g di acqua
  • 400 g di frutti di mare misti
  • 2 cucchiaini di paprika dolce
  • ½ - 1 cucchiaino di pepe di Cayenna macinato
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 2 foglie di alloro secche
  • 10 g di zucchero
  • 5 g di sale
  • 200 g di filetti di merluzzo, a pezzi (3 cm)
  • 30 g di succo di lime, spremuto fresco
  • 1 lime, tagliato a spicchi
  • ½ mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate, tritato
  • baguette

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1154.6 kJ / 276 kcal
Białko
25.1 g
Węglowodany
17.8 g
Tłuszcz
10 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Błonnik
4 g
Sód
1654.1 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy