Riso con pesce in salsa agrodolce

Riso con pesce in salsa agrodolce

4.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso jasmine
  • 20 g di burro chiarificato
  • 400 g di ananas fresco la polpa a pezzi (3,5 cm)
  • 30 g di zucchero
  • 200 g di peperoni puliti e a strisce (5 cm di lunghezza, 0,5 cm di spessore)
  • 20 g di zenzero, radice fresca a fette (2 mm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 120 g di cipolla a spicchi
  • 20 g di olio di oliva
  • 470 g di acqua + q.b.
  • 30 g di salsa di soia chiara
  • 10 g di aceto di riso nero Chinkiang
  • 15 g di vino di riso Shaoxing
  • 30 g di aceto di riso
  • 30 g di ketchup
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 400 g di filetti di pesce bianco a cubetti (4-5 cm)
  • 1 cucchiaio di amido di mais (maizena)
  • cipollotto tritato, a piacere
  • semi di sesamo a piacere
  • olio di sesamo tostato (opcjonalnie) a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1320.2 mg
Białko 27.1 g
Kalorie 2279.3 kJ / 544.8 kcal
Tłuszcz 12.4 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 4.2 g
Węglowodany 80.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...