Stufato di spalla di manzo con gnocchi

Stufato di spalla di manzo con gnocchi

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 70 g olio extravergine di oliva
  • 600 g di spalla di manzo in bocconcini (3 cm)
  • 170 g di cipolla rossa in spicchi
  • 150 g di carote a rondelle (1-2 cm)
  • 70 g di sedano a pezzi (0,5-1 cm)
  • 80 g di peperone rosso a pezzi (2 cm)
  • ¾ - 1 cucchiaino di paprica piccante
  • 600 g di acqua
  • 30 g di concentrato di pomodoro
  • 1 cucchiaino di dado per brodo di carne fatto in casa
    1 dado per brodo di carne (dose per 0,5 l), sbriciolato
  • 4 grani di pepe rosa
  • 2 foglie di alloro secche
  • 1 cucchiaino di timo secco
  • ½ - 1 cucchiaino zucchero
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di sale
  • 250 g di pasta fresca tipo gnocchi
  • prezzemolo fresco tritato, per servire

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1138.3 mg
Białko 29.5 g
Kalorie 2210.6 kJ / 528 kcal
Tłuszcz 34 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 8.8 g
Węglowodany 30.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...