Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre
- 1 citron jaune bio
- 1 orange bio
- 3 c. à soupe de sucre, et un peu pour servir
- 80 g de lait
- 1 gros œuf
- 2 c. à soupe de rhum
- 1 c. à soupe d'eau de fleur d'oranger
- 1 pincée de sel
- 250 g de farine
- ½ sachet de levure boulangère sèche
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 2 pièces
- Kalorie
- 1035 kJ / 246 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 30 g
Alternatywne przepisy
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Nougats noirs
3 Std.
Couronnes des Rois aux fruits confits
17óra
Brioches des Rois au praliné
5u. 35min
Navettes
2h
Pompes à l'huile
3 Std.
Fiadone
55 min
Canistrelli
1 Std.
Bûche de Noël à la crème de marrons
1h 45min
Bûche aux marrons
1h 40min
Galette briochée aux pralines roses
7h 25 min
Oreillettes
3 godz. 40 min