![Ris d'agneau à la zamorana Ris d'agneau à la zamorana](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/855D2E49-16EC-4535-9B98-177361FEBAA4/Derivates/9DA6290B-C417-43E5-A817-B391340F89C2.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 gousses d'ail
- 2 - 3 brins de persil frais, équeutés
- 100 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, coupés en morceaux
- 100 g de blancs de poireau, coupés en rondelles
- 600 g de ris d'agneau, coupés en morceaux (voir "Conseil(s)")
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 c. à soupe de paprika
- 50 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1700 kJ / 407 kcal
- Białko
- 16.21 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 36.84 g
- Błonnik
- 0.93 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crabe farci aux herbes
1 Std. 20 Min
Noix de saint-jacques aux crosnes et moelle de bœuf
2h 30 min
Agneau au citron
1 Std. 10 Min
Alicuit de canard
1h
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25min
Crème fouettée citron vert-noisette
5 Min
Garbure
1 Std. 10 Min
Bouillabaisse
1u. 15min
Riz à l'espagnole
50 Min
Ragoût de langouste
1h 35min
Couscous d'agneau et de légumes (bidawi)
1 Std. 5 Min
Calamar à la piperade
35 Min