Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 40 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1077 kJ / 259 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20min
Sabayon anisé
15min
Sabayon au cidre
15min
Sauce orange-citron
30min
Figues farcies
20min
Crème brûlée à la violette
2h 15 min.
Sabayon sucré
30min
Crème brûlée à la fraise
3h 10 min.
Le merveilleux
3 Std. 40 Min
Ile flottante printanière et son cœur au trésor (Zone 4)
1h 45min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Crème anglaise à l'orange
1h