![Sabayon au citron Sabayon au citron](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B68D99D1-2EF4-4651-8504-861BE8266F10/Derivates/cf0840dc-aa90-4e94-bcc2-c74870a8ea7e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 jaunes d'œufs
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 40 g de jus de citron, fraîchement pressé
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 1077 kJ / 259 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse citron vert-basilic
2 Std. 30 Min
Marquise au chocolat
2 Std. 25 Min
Sabayon aux abricots et aux amaretti
20 分钟
Crème fouettée citron vert-noisette
5 Min
Crème anglaise à l'orange
1 Std.
Risotto aux morilles
45 分钟
Sabayon sucré
30 Min
Sabayon gratiné aux clémentines
25 dk
Sabayon au cidre
15 分钟
JANVIER - Crème caramel exotique - Eric Guérin
3h 45min
Eclairs saumon et pomme verte
2h
Ananas cuit aux vapeurs de vanille, sorbet à la coriandre
3 Std.