![Confiture de pommes à la pâte d'amande Confiture de pommes à la pâte d'amande](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E62CFB15-1F89-407E-AFA6-9788438D54F4/Derivates/C090C3DE-BF6E-4B4F-BC83-EC0DD7E22E5C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de pommes aigre-douce, épluchées et coupées en quartiers
- 400 g d'oranges, coupées en deux
- 50 g de jus de citron
- 50 g de pâte d'amande, coupée en morceaux
- 3 gouttes d'extrait naturel d'amande
- 500 g de sucre à confiture
- Wartości odżywcze
- na 1 bocal
- Kalorie
- 3802 kJ / 898 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 198 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Marmelade d'abricot à l'orange et aux amandes
35min
Confiture d'ananas à la vanille
25min
Confiture de poires
6 Std.
Marmelade aux 3 agrumes
6 Std.
Confiture de clémentines
50min
Confiture melon-anis
6 Std.
Confiture de fraises
6 Std.
Confiture pomme, amande, fève tonka
45min
Confiture de tomates aux épices
13 godz.
Confiture ananas-gingembre
35min
Confiture de pommes et de kiwis
1h 50min
Confiture de Noël à l'orange
1h