Urządzenia i Akcesoria
Grießnockerl
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 Portionen
Składniki
-
Milch170 g
-
Butter40 g
-
Salz½ TL
-
schwarzer Pfeffer, gemahlen3 Prisen
-
Muskatnuss, gemahlen3 Prisen
-
Hartweizengrieß, fein (siehe Tipp)120 g
-
Eidotter2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
146 mg
Białko
4 g
Kalorie
612 kJ /
146 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
2.6 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Semmelknödel
50 min
Serviettenknödel
1 godz. 10 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Apfelstrudel
1 godz. 20 min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1 godz.
Kaiserschmarrn
35 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 godz. 10 min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 godz. 40 min
Marillenknödel "die Besten"
1 godz.
Topfenstrudel
2 godz. 10 min
Topfenpalatschinken
1 godz. 30 min