Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Eier (Größe M)
- 1 Prise Salz
- 150 g Milch
- 60 g Zucker
- 120 g Weizenmehl, glatt
-
1
Päckchen Vanillezucker (8 g)
lub 1 TL Vanillezucker, selbst gemacht (8 g) - 2 TL Zitronenschale, gerieben
- 2 EL Butterschmalz
- 2 EL Rosinen
- 2 EL Staubzucker, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1586 kJ / 379 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 157 mg
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Germknödel
1 Std.
Kaiserschmarren mit Apfelmus
1 Std. 20 Min
Gebackene Apfelringe mit Zimtzucker
45min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1 Std. 10 Min
Apfelstrudel
1 Std. 20 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Topfenpalatschinken
1 Std. 30 Min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Grießnockerl
30min
Nockerl / Spätzle
20 Min
Buchteln mit Vanillesauce
1h 40min