Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, Blättchen abgezupft
- 270 g Zwiebeln, halbiert
- 130 g Butter, in Stücken
- 180 g Milch
- 250 g Semmelwürfel
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- 2 - 3 Prisen Muskatnuss, frisch gerieben
- 900 g Eierschwammerl, frisch
- 50 g Weißwein
- 450 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - ¾ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- ½ TL Thymian, getrocknet
- 250 g Schlagobers
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3109 kJ / 742 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 57 g
- Błonnik
- 16 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelrösti mit Schwammerlsauce
40 Min
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Spinatspätzle mit Schinken-Käse-Sauce
40 Min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Kaspressknödelsuppe
1 godz. 35 min
Semmelknödel
50 Min
Käsespätzle
45 Min
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1 Std.
Erdbeer-Topfen-Knödel mit Mohn auf Erdbeerspiegel
1 Std. 25 Min
Frittaten
30 Min