Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel

4.6 575 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie Blättchen abgezupft
    1 Bund
  • Zwiebeln halbiert
    270 g
  • Butter in Stücken
    130 g
  • Milch
    180 g
  • Semmelwürfel
    250 g
  • Eier
    2
  • Salz
    2 TL
  • Muskatnuss, frisch gerieben
    2 - 3 Prisen
  • Eierschwammerl, frisch
    900 g
  • Weißwein
    50 g
  • Wasser
    450 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¾ TL
  • Thymian, getrocknet
    ½ TL
  • Schlagobers
    250 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 742 kcal / 3109 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 57 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 16 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...