Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen (300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)6 - 7
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten25 g
-
Milch220 g
-
Eier3
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serviettenknödel
1 Std. 10 Min
Spätzle
30 Min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.
Speckknödel mit Champignonsauce
1 Std. 30 Min
Nockerl / Spätzle
20 Min
Kas-Press-Knödel
45 Min
Grießnockerl
30 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Kässpatzen
1 Std. 15 Min