Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 7 Brötchen (300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)
- 5 Stängel Petersilie, abgezupft
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 25 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 220 g Milch
- 3 Eier
- 1 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 928 kJ / 221 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Kräuter-Speck-Knödel in Pilzsauce
1j
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Spätzle
30 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1j 20 menit
Leberknödelsuppe
45 Min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1 Std. 40 Min
Kas-Press-Knödel
45 Min
Grießnockerl
30 min
Nockerl / Spätzle
20 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 Std. 15 Min
Kässpatzen
1 Std. 15 Min
Serviettenknödel
1h 10 min