Urządzenia i Akcesoria
Semmelknödel
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Brötchen (300 g), altbacken, in dünnen Scheiben (1 cm)6 - 7
-
Petersilie abgezupft5 Stängel
-
Zwiebeln halbiert80 g
-
Butter und etwas mehr zum Einfetten25 g
-
Milch220 g
-
Eier3
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat2 Prisen
-
Wasser500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
8 g
Kalorie
928 kJ /
221 kcal
Tłuszcz
8 g
Błonnik
1.9 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Serviettenknödel
1h 10min
Spätzle
30min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Speckknödel mit Champignonsauce
1h 30min
Nockerl / Spätzle
20min
Kas-Press-Knödel
45min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25min
Grießnockerl
30min
Kaspressknödel mit Blattsalat
1h 40min
Germknödel mit Vanillesauce
2h
Kässpatzen
1h 15min