Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Bierkäse, in Stücken
- ½ Bund frische Petersilie (ca. 15 g), Blättchen abgezupft
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 130 g Erdäpfel, gekocht und ausgekühlt, in Stücken
- 200 g Semmelwürfel
- 125 g Sauerrahm
- 125 g Schlagobers
- 30 g Weizenmehl, universal
- 20 g Butter, weich
- 2 Eier
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Apfelessig
- 80 g natives Olivenöl extra
- ½ TL Staubzucker
- 300 g Blattsalat, gemischt, gewaschen und trocken geschleudert
- Butterschmalz zum Ausbacken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2098 kJ / 501 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 16 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 923 mg
Alternatywne przepisy
Marillenknödel "die Besten"
1h
Spinatknödel auf Tomatenragout
1h
Tiroler Knödel mit Linsen
50 min
Marillenknödel mit Zuckerbröseln
1h 10 min
Kaspressknödelsuppe
1sa 35 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min
Topfenpalatschinken
1h 30min
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Kas-Press-Knödel
45 min
Grießnockerl
30 min
Eierschwammerl à la creme mit Semmelknödel
1h
Serviettenknödel
1h 10 min