Wersje kompatybilne
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g kaszy jaglanej
- 750 g mleka (patrz wariant)
- 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
1
łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego - 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 700 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 30 g rodzynek (opcjonalnie)
- 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1225.2 kJ / 292.8 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 48.9 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 58.6 mg
Alternatywne przepisy
Czekoladowa owsianka; Gruszki duszone na parze
35 Min
Jaglanka à la Snickers w słoiczkach
55 min
Jaglanka czekoladowo-waniliowa (à la Monte®)
45 Min
Kokosowa jaglanka z sosem truskawkowo-miętowym
20 Min
Owsianka z orzechów i ziaren; Smoothie buraczane
25 Min
Malinowa kasza manna z sosem waniliowym
30 Min
Ryż na mleku; Karmelizowane jabłka z cynamonem
40 Min
Owsianka daktylowa
15 Min
Deser jagodowy z kaszy jaglanej
40 Min
Serniczki nowojorskie w słoiczkach
2h 40 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 Min
Deser twarogowy z mango
15 Min