
Urządzenia i Akcesoria
Warstwowy deser jaglany à la szarlotka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
kaszy jaglanej140 g
-
mleka (patrz wariant)750 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego50 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
orzechów włoskich, łuskanych30 g
-
jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki700 g
-
rodzynek (opcjonalnie)30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 g
-
cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
292.8 kcal /
1225.2 kJ
Białko
7.7 g
Tłuszcz
8.6 g
Węglowodany
48.9 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
2.9 g
Sód
58.6 mg