Warstwowy deser jaglany à la szarlotka

Warstwowy deser jaglany à la szarlotka

4.6 157 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • 140 g kaszy jaglanej
  • 750 g mleka (patrz wariant)
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 30 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 700 g jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 30 g rodzynek (opcjonalnie)
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 58.6 mg
Białko 7.7 g
Kalorie 1225.2 kJ / 292.8 kcal
Tłuszcz 8.6 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Węglowodany 48.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...