Warstwowy deser jaglany à la szarlotka

Warstwowy deser jaglany à la szarlotka

4.6 154 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji

Składniki

  • kaszy jaglanej
    140 g
  • mleka (patrz wariant)
    750 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • orzechów włoskich, łuskanych
    30 g
  • jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
    700 g
  • rodzynek (opcjonalnie)
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    5 g
  • cynamonu, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia
    ¼ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 292.8 kcal / 1225.2 kJ
Białko 7.7 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 48.9 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 2.9 g
Sód 58.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...