Urządzenia i Akcesoria
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 15 min
4 porcje
Składniki
-
150 g sałaty rzymskiej cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
-
600 g gruszek średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1 łyżka oleju o neutralnym smaku1 łyżka oleju z orzechów włoskich
-
1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
-
orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
460.9 mg
Białko
10.5 g
Kalorie
1369.5 kJ /
327.3 kcal
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
6.5 g
Tłuszcz nasycony
8.1 g
Węglowodany
25.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierniczkowe pianki (marshmallows)
7 godz.
Białe trufle szampańskie
7 godz. 30 min
Wytrawne mini serniczki i drink truskawkowy z szampanem
3 godz. 40 min
Zajączki z kremu cytrynowego
40 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM5)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM5)
15 min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Jabłka pod kruszonką
1 godz. 15 min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Budyń czekoladowy
1 godz. 5 min
Ciasteczka z wróżbą
1 godz. 20 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Drożdżowa choinka z białym makiem
1 godz. 50 min
Pomarańczowe ciasto choinka
15 godz. 40 min