Wersje kompatybilne
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sałaty rzymskiej, cykorii lub sałaty, przekrojonej na pół, która zmieści się w szerokiej części podajnika
- 600 g gruszek, średnio twardych, przekrojonych na pół, bez gniazd nasiennych
-
1
łyżka oleju z orzechów włoskich
lub 1 łyżka oleju o neutralnym smaku - 1 opakowanie sera z niebieską pleśnią (ok. 150 g), pokruszonego (patrz wariant)
- orzechy laskowe (ok. 50 g), prażone, grubo posiekane
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1369.5 kJ / 327.3 kcal
- Białko
- 10.5 g
- Węglowodany
- 25.8 g
- Tłuszcz
- 22.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
- Sód
- 460.9 mg
Alternatywne przepisy
Sałatka z truskawkami, burratą i bazyliowym pesto (TM6)
20 min
Tartaletki warzywne na spodzie z ciecierzycy z sałatką
1h 5min
Grzaniec pomarańczowo-jabłkowy
30 Min
Surówka z brukselki z żurawiną i migdałami (TM6)
20 min
Śródziemnomorska sałatka z dressingiem z pieczonej papryki (TM6)
20 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM6)
20 min
Talerz krojonych owoców z cytrynowo-miodowym dressingiem (TM6)
15 min
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM6)
15 min
Carpaccio z buraków z cukinią (TM6)
15 min
Brazylijska surówka z burakami i marchewką (TM5)
20 min
Sałatka z buraków z pomarańczowym winegretem
50 Min
Letnia sałatka makaronowa
30 Min