Urządzenia i Akcesoria
Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
16 sztuk
Składniki
Farsz
-
10 g grzybów mun, suszonych
-
wrząca woda do namoczenia
-
100 g ryżowego makaronu, vermicelli
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g pora tylko biała część, w 1 kawałku
-
100 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
-
100 g marchewki z odciętymi końcówkami
-
2 ząbki czosnku
-
5 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
½ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
-
25 g oleju
-
10 g sosu sojowego
-
100 g kiełków fasoli mung, z puszki odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Zawijanie i pieczenie sajgonek
-
woda letnia, do namaczania
-
16 płatów papieru ryżowego
-
olej do posmarowania
-
słodki sos chili do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
157.3 mg
Białko
1.8 g
Kalorie
313 kJ /
74.8 kcal
Tłuszcz
1.3 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
14.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spring rolls z kurczakiem i sosem orzechowym (TM5)
1 godz.
Tacos z krojonymi warzywami i fasolą (TM5)
40 min
Pieczone sajgonki z warzywami (TM6, TM7)
1 godz. 30 min
Wietnamska sałatka z kurczakiem i kapustą (TM6, TM7)
40 min
Wegetariańskie spring rollsy (TM5)
1 godz.
Miska Buddy z szarpanym kurczakiem (TM5)
35 min
Pikantny koreański bowl z wołowiną
1 godz.
Proteinowy bowl z falafelami i granatem
2 godz. 35 min
Bibimbap burrito
45 min
Azjatyckie spring rolls
1 godz. 20 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Sajgonki z sosem słodko-kwaśnym
1 godz. 50 min