Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)
TM6 TM5

Pieczone sajgonki z warzywami (TM5)

4.3 (35 ocen)

Składniki

Farsz

  • 10 g grzybów mun, suszonych
  • wrząca woda, do namoczenia
  • 100 g ryżowego makaronu, vermicelli
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 80 g pora, tylko biała część, w 1 kawałku
  • 100 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ćwiartki
  • 100 g marchewki, z odciętymi końcówkami
  • 2 ząbki czosnku
  • 5 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • ½ czerwonej papryczki chili, świeżej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 25 g oleju
  • 10 g sosu sojowego
  • 100 g kiełków fasoli mung, z puszki, odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego

Zawijanie i pieczenie sajgonek

  • woda, letnia, do namaczania
  • 16 płatów papieru ryżowego
  • olej, do posmarowania
  • słodki sos chili, do podania

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
313 kJ / 74.8 kcal
Białko
1.8 g
Węglowodany
14.2 g
Tłuszcz
1.3 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Błonnik
1.4 g
Sód
157.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy