Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
900 g serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki
-
250 - 320 g cukru
-
6 jajek rozm. L
-
450 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
60 g mąki pszennej
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
423 mg
Białko
9 g
Kalorie
2276 kJ /
544 kcal
Tłuszcz
42 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Węglowodany
34 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Migdałowe ciasto z tahini
1 Std. 30 Min
Ciasto czekoladowe z whisky
2 Std. 35 Min
Limonkowy sernik na zimno
6 Std. 45 Min
Truskawkowy chutney z zielonym pieprzem
1 Std. 5 Min
Portugalskie babeczki z kremem
1 Std. 10 Min
Torta caprese - migdałowe ciasto czekoladowe
3 Std.
Baskijski sernik pistacjowy
9 Std.
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 Min
Sernik nowojorski
7 Std. 50 Min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2 Std. 30 Min
Sernik crème brûlée
10 Std. 15 Min
Sernik wiedeński
9 Std. 45 Min