
Urządzenia i Akcesoria
Sernik baskijski
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
-
serka kremowego śmietankowego, typu Philadelphia®, podzielonego na kawałki900 g
-
cukru250 - 320 g
-
jajek rozm. L6
-
śmietany, min. 30% tłuszczu450 g
-
mąki pszennej60 g
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
soli½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
544 kcal /
2276 kJ
Białko
9 g
Tłuszcz
42 g
Węglowodany
34 g
Błonnik
0 g
Tłuszcz nasycony
24 g
Sód
423 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO III
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Sernik nowojorski
7 godz. 50 min
Sernik baklava
7 godz.
Bezglutenowe ciasto kakaowe z orzechami
1 godz. 10 min
Baskijski sernik pistacjowy
9 godz.
Tort Sachera
3 godz. 30 min
Portugalskie babeczki z kremem
1 godz. 10 min
Klasyczne brownie
50 min
Sernik wiedeński
9 godz. 45 min
Mini babki drożdżowe imbirowo-wiśniowe (mini panettones)
5 godz.
Brownie z pistacjami
1 godz. 45 min
Płynące ciasto czekoladowe (lava cake)
40 min
Sernik crème brûlée
10 godz. 15 min