Gotowanie kaszy gryczanej

Gotowanie kaszy gryczanej

4.6 374 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
250 g

Składniki

  • wody
    1000 g
  • soli
    1 - 1 ½ łyżeczki
  • oleju
    10 g
    10 g oliwy z oliwek
  • kaszy gryczanej, prażonej
    50 - 250 g
    50 - 250 g kaszy gryczanej, niepalonej

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 371.2 kcal / 1554 kJ
Białko 12.4 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 69.2 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 782 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...