
Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek bananowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy80 g
-
bananów, dojrzałych (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki350 g
-
jajka w temp. pokojowej2
-
maślanki w temp. pokojowej100 g
-
cukru (patrz wskazówka)100 - 150 g
-
mąki pszennej240 g
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
sody oczyszczonej1 łyżeczka
-
ekstraktu z wanilii, naturalnego2 łyżeczki
-
soli1 szczypta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
197.3 kcal /
826.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
179.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska