
Urządzenia i Akcesoria
Słodki chlebek bananowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków
Składniki
-
80 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
350 g bananów, dojrzałych (ok. 4 szt.), pokrojonych na kawałki
-
2 jajka w temp. pokojowej
-
100 g maślanki w temp. pokojowej
-
100 - 150 g cukru (patrz wskazówka)
-
240 g mąki pszennej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 szczypta soli
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
197.3 kcal /
826.2 kJ
Białko
3.5 g
Tłuszcz
6.7 g
Węglowodany
31.5 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
4.1 g
Sód
179.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DOMOWA PIEKARNIA II
10 Przepisów
Polska
Polska