![Empanada de caballa y espinacas Empanada de caballa y espinacas](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8DC9778F-B81C-4BCE-A5CE-EB03B08E381E/Derivates/48646DDF-56BA-4482-8E85-DA507397352D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de aceite de oliva
Relleno
- 500 g de cebolla en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 100 g de vino de Jerez dulce
- 1 cucharadita de sal
- 80 - 100 g de orejones de albaricoque en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
Montaje
- 8 - 10 filetes de caballa fresca limpia sin espinas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2443.2 kJ / 583.9 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 732.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de molde con frutas deshidratadas
2ч. 30 мин.
Pionono de salmón
1 godz. 50 min
Crêpes de espinaca con jamón y queso
1h
Berenjenas rellenas de cuscús
50min
Coliflor Mac and Cheese
1h 40min
Hamburguesa vegana
4h 30min
Pionono de Navidad
2h
Guiso de lentejas y judías negras con tomate
40min
Bastones de merluza con mayonesa de palta
35min
Medias noches al vapor
2h
Rosquillas listas y tontas (Madrid)
1h 15min
Empanada murciana de atún
45min