Empanada de caballa y espinacas

Empanada de caballa y espinacas

4.0 5 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
8 raciones

Składniki

Masa
  • 220 g de agua
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 20 g de levadura prensada fresca
  • 400 g de harina de fuerza
  • 1 cucharadita de sal
  • 30 g de aceite de oliva
Relleno
  • 500 g de cebolla en cuartos
  • 20 g de aceite de oliva
  • 300 g de hojas de espinaca frescas
  • 100 g de vino de Jerez dulce
  • 1 cucharadita de sal
  • 80 - 100 g de orejones de albaricoque en cuartos
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
  • 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
Montaje
  • 8 - 10 filetes de caballa fresca limpia sin espinas

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 732.3 mg
Białko 32.7 g
Kalorie 2443.2 kJ / 583.9 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 5.2 g
Węglowodany 53.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...