Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 220 g de agua
- 1 cucharadita de azúcar
- 20 g de levadura prensada fresca
- 400 g de harina de fuerza
- 1 cucharadita de sal
- 30 g de aceite de oliva
Relleno
- 500 g de cebolla en cuartos
- 20 g de aceite de oliva
- 300 g de hojas de espinaca frescas
- 100 g de vino de Jerez dulce
- 1 cucharadita de sal
- 80 - 100 g de orejones de albaricoque en cuartos
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- 1 - 2 pellizcos de nuez moscada molida
Montaje
- 8 - 10 filetes de caballa fresca limpia sin espinas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2443.2 kJ / 583.9 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 53.4 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 732.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensaladilla de coliflor asada en pan de hamburguesa
3 Std.
Pan blanco
3 Std. 10 Min
Empanada de huevo, hierbas frescas y acelgas
1 Std. 50 Min
Empanadilla XXL con pisto y atún
2h 10min
Masa para empanada con levadura
1 Std. 20 Min
Plum cake de batata y calabacín con nueces
50min
Cake especiado de frutos secos y ron
2h 15min
Empanada integral con algas y pulpo
1 Std. 30 Min
Empanada de bacalao con pasas (sin levadura)
1 Std. 50 Min
Empanada de zamburiñas
1 Std. 20 Min
Empanada de acelgas, chorizo y panceta (Galicia)
1 Std.
Empanada de lacón con grelos
2h