Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 200 g de harina de repostería
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 100 g de mantequilla fría, en dados
- 50 g de agua fría
Relleno
- 300 g de agua
- 135 g de azúcar moreno
- 700 g de batata pelada, en trozos de 3-4 cm
- 2 cucharaditas de canela molida
- 1 cucharadita de piel de naranja rallada
- 2 huevos
- 1 yema de huevo
- ½ cucharadita de sal fina
- 1 cucharadita de jengibre molido
- ¼ de cucharadita de nuez moscada molida
- 1 pellizco de cardamomo molido (opcjonalnie)
- 200 g de nata montada para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1146 kJ / 274 kcal
- Białko
- 4.1 g
- Węglowodany
- 38.7 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7 g
- Błonnik
- 2.3 g
- Sód
- 244.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Concentrado de limón, jengibre, cúrcuma y miel
10 min
Pastelitos de piña y chocolate
2 godz. 30 min
Bizcocho con cuscús y fruta
1h 50 min
Helado de gorgonzola con peras salteadas y nueces
14h 15min
Panecillos de avellanas
15h 30min
Mezcla de especias para panes clásicos
5 Min
Natillas de jarabe de arce
20 min
Tarta de chocolate y batata
3h
Tarta cumpleaños Cookidoo®
2 godz.
Trufas de ron y canela
1h 15min
Rožata (Flan con limón) - Croacia
10 Std. 15 Min
Pastel de caquis
1h 30 min