Quiche de espárragos blancos con masa filo

Quiche de espárragos blancos con masa filo

4.6 31 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 1 cucharadita aceite de girasol
  • 20 g de aceite de oliva
  • 200 g de puerro (solo la parte blanca en rodajas de 1 cm)
  • 4 láminas de masa filo
  • 25 g de mantequilla fundida
  • 100 g de queso cremoso
  • 100 g de queso azul
  • 150 g de nata (35% de grasa)
  • 4 huevos
  • 1 - 2 pellizcos de sal
  • 1 - 2 pellizcos de pimienta negra molida
  • 375 g de espárragos blancos (en conserva) escurridos, en trozos de 2 cm
  • 50 - 60 g de nueces en mitades

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 587.1 mg
Białko 11.3 g
Kalorie 1924 kJ / 460 kcal
Tłuszcz 38.8 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 18 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...