Canelones de espinacas con piñones y pasas

Canelones de espinacas con piñones y pasas

4.4 132 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 raciones

Składniki

  • 20 placas de canelones (precocidas o secas)
Relleno
  • 100 g de soja texturizada
  • 5 dientes de ajo
  • 5 ramitas perejil fresco (solo las hojas y parte del tallo)
  • 30 g de aceite de oliva
  • 350 g de espinacas congeladas (descongeladas y muy escurridas)
  • 1 cucharadita de sal
  • 250 g de tomate frito
  • 30 g de piñones
  • 50 g de pasas sin semillas
Bechamel
  • 40 g aceite de girasol
  • 40 g de harina integral
  • 500 g de leche desnatada
  • ½ cucharadita de sal
  • 2 pellizcos de pimienta molida
  • 2 pellizcos de nuez moscada molida (opcjonalnie)
  • 50 - 100 g de queso rallado (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 810 mg
Białko 33.6 g
Kalorie 2955 kJ / 707 kcal
Tłuszcz 25.6 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 12.2 g
Węglowodany 84.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...