Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 peras conferencia
- 125 g de nata (35% de grasa)
- 55 g de mantequilla
- 100 g de azúcar moreno
- 3 huevos
- 120 g de azúcar
- 100 g de aceite de girasol
- 120 g de yogur griego
- 170 g de harina de repostería
- 30 g de cacao puro en polvo
- 1 sobre de levadura química en polvo
- 1 pellizco de sal
- 50 g de nueces peladas (en trozos)
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2213 kJ / 529 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 61.5 g
- Tłuszcz
- 30.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 220.2 mg
Alternatywne przepisy
Bizcocho de uvas rojas y aceite de oliva
1 godz. 40 min
Bizcocho de leche condensada y naranja con semillas de amapola
1 godz.
Bizcocho con cuscús y fruta
1h 50min
Cake especiado de frutos secos y ron
2 godz. 15 min
Bizcocho ligero con orange curd
1 godz. 15 min
Bizcocho con dulce de membrillo
40min
Natillas de jarabe de arce
20min
Pastel de yogur al ras el hanout - Marruecos
1 godz.
Cake de yogur y chocolate
1 godz. 30 min
Bizcocho de leche condensada
1 godz.
Bizcocho de manzana y canela
1 godz. 15 min
Bizcocho de aceite de oliva
40min