Cremoso de chocolate con aceite de oliva y escamas de sal

4.8 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 raciones

Składniki

  • 2 hojas de gelatina
  • 200 g de chocolate negro para postres en trozos
  • 2 - 4 tiras de piel de naranja (sin nada de parte blanca)
  • 100 g de leche
  • 150 g de nata
  • 30 g de licor de naranja
  • 2 yemas de huevo
  • 10 g de maicena
  • 4 cucharaditas de aceite de oliva
  • 4 pellizcos de sal en escamas

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 105.6 mg
Białko 5.1 g
Kalorie 1488 kJ / 355 kcal
Tłuszcz 28.3 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 15.1 g
Węglowodany 19.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...