Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 340 g d'eau
-
85
g de bébés épinards frais
lub 85 g de mélange de jeunes pousses de salade (ex. mélange printanier) -
15
g de levure fraîche
lub 1 c. à thé de levure sèche active - d'huile d'olive vierge extra, pour huiler
- 570 g de farine à pain, et un peu plus pour fariner
- 1 ½ c. à thé de sel
- 100 g d'eau chaude
- Wartości odżywcze
- na 1 tranche
- Kalorie
- 293.9 kJ / 70.2 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 13.9 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 118.3 mg
Alternatywne przepisy
Mijoté de haricots à l'italienne
1h 15min
Mousse de rêve au chocolat et à l'avocat
15min
Compote de pommes
20min
Choucroute
12 godz. 15 min
Tourte de pulpe d'amande aux tomates
1h 50 min.
Croustade à la mousse aux pommes et lait glacé au romarin (Matthew Kenney)
Brak ocen
Salade de chou
10min
Brioches du Carême
1h 55 min
Gruau à l'érable avec pommes et bleuets
20min
Pâté chinois
1h 30min
Muffins aux dattes et à la cassonade
1h 15min
Gâteau Aloha aux carottes
1h 20min