Muffins au citron et au pavot sans gluten

Muffins au citron et au pavot sans gluten

5.0 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
12 morceau

Składniki

Farine tout usage sans gluten
  • 200 g quinoa blanc
  • 100 g graines de chia
  • 200 g fécule de maïs
  • 100 g arrow-root
Cupcakes
  • 2 citrons
  • 100 g de sucre
  • 4 œufs de gros calibre
  • 140 g huile végétale
  • 115 g yogourt grec
  • 1 c. à soupe de graines de pavot
  • 1 c. à thé de xanthane
  • 1 c. à thé de levure instantanée sèche
  • ½ c. à thé de poudre à pâte
  • ½ c. à thé de bicarbonate de soude
  • ⅛ c. à thé de sel
  • 60 g de sucre à glacer
  • 1 c. à soupe lait entier

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 morceau

Sód 135.8 mg
Białko 9.1 g
Kalorie 1657.5 kJ / 396.2 kcal
Tłuszcz 18.5 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 2.8 g
Węglowodany 50.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...