Toasts à la crème pâtissière au yogourt avec bacon

Toasts à la crème pâtissière au yogourt avec bacon

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • de bacon en tranches
    225 g
  • de yogourt grec nature
    115 g
  • œufs de gros calibre
    2
  • de miel
    60 g
  • d'extrait naturel de vanille
    1 c. à thé
  • de sel selon le goût
    ⅛ c. à thé
  • de noix de muscade fraîchement râpée selon le goût
    ⅛ c. à thé
  • de pain brioché
    4 tranches
  • fraises en tranches
    4 - 5
    85 g de bleuets, frais
  • de sucre à glacer (opcjonalnie) pour saupoudrer

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 474.8 kcal / 1986.6 kJ
Białko 17.8 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 37 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 657.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...