Toasts à la crème pâtissière au yogourt avec bacon

Toasts à la crème pâtissière au yogourt avec bacon

Brak ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • 225 g de bacon en tranches
  • 115 g de yogourt grec nature
  • 2 œufs de gros calibre
  • 60 g de miel
  • 1 c. à thé d'extrait naturel de vanille
  • ⅛ c. à thé de sel selon le goût
  • ⅛ c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée selon le goût
  • 4 tranches de pain brioché
  • 4 - 5 fraises en tranches
    85 g de bleuets, frais
  • de sucre à glacer (opcjonalnie) pour saupoudrer

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 657.7 mg
Białko 17.8 g
Kalorie 1986.6 kJ / 474.8 kcal
Tłuszcz 28 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Węglowodany 37 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...