Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Premier jour
- 300 g de pommes bio, coupées en quatre et évidées (env. 2 pommes)
- 140 g d'eau, filtrée
-
200
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 200 g farine de blé complet
Deuxième jour
- 140 g d'eau, filtrée
-
140
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 140 g farine de blé complet
Troisième jour
- 140 g d'eau, filtrée
-
140
g de farine à pain (voir Conseil)
lub 140 g de farine de blé complet
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 2000.7 kJ / 478.2 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 98.6 g
- Tłuszcz
- 2.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 7.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie
3hod.
Lait D'Avoine (Métrique)
1 Std. 10 Min
Mélange d'épices à steak de Montréal
5 dk
Pain au levain
17 godz.
Baguettes au levain
15 godz.
Sauce à pizza
35min
Pain de campagne au levain
28sa 10 dk
Sauce vinaigrette Dijon et érable
15 Min
Riz aux herbes
35min
Pain au levain aux olives
Brak ocen
Brioches du Carême
1hod. 55min
Petits pains mollets
2小时 15 分钟