Wersje kompatybilne
Financier alla nocciola con ganache fondente (senza glutine) di Damiano Carrara
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Financier
- 200 g di burro a tocchetti + q.b.
- 220 g di zucchero
- 210 g di albumi, a temperatura ambiente (circa 7 albumi)
- 50 g di farina di riso
- 120 g di farina di nocciole (vedere consigli)
- 20 g di amido di mais (maizena)
- 1 g di fiocchi di sale Maldon
- 10 g di pasta di nocciole (vedere consigli)
Ganache al cioccolato
- 150 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a tocchetti
- 225 g di panna fresca liquida senza lattosio
Terminare la preparazione
- zucchero a velo, a piacere
- nocciole sabbiate, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1045 kJ / 249.8 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 19.1 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 44.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartellette con crema al limone
4 godz.
Falling Leaves (senza glutine, senza lattosio) di Damiano Carrara
15h
Pavlova (vegan)
2 Std. 45 Min
Sponge cake al tè matcha e ciliegie
2óra
Glassa di zucchero
10 min
Gelée alla melagrana
3h 10 min
Baci di frolla montata con ganache al pistacchio
1h 30 min
Crema mousseline
1óra
Cigni alla crema diplomatica
2óra
Crostata ai 3 cioccolati (senza glutine) di Damiano Carrara
4 godz.
Crostatine fragole e ganache al cioccolato
2óra 30p
Crostata natalizia con crema di pistacchi
4 godz.