Urządzenia i Akcesoria
Treccine al kefir
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 7 godz. 30 min
10 pezzi
Składniki
-
220 g di kefir bianco
-
80 g zucchero
-
5 g di lievito di birra fresco
-
250 g di farina manitoba
-
250 g farina tipo 0
-
30 g olio di semi di girasole
-
1 uovo medio
-
½ cucchiaino di cannella in polvere
-
1 pizzico di sale
-
50 g di uvetta sultanina
-
1250 g di acqua
-
30 g di succo di limone
-
1 tuorlo
-
granella di zucchero a piacere
-
mandorle a lamelle a piacere
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
1.4 mg
Białko
7.7 g
Kalorie
1118.8 kJ /
267.4 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Tłuszcz nasycony
1.1 g
Węglowodany
47.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Fermentazione
25 Przepisów
Włochy
Włochy
Może spodoba Ci się również...
Girelle al Rum e arancia
7 godz. 30 min
Pancarrè ai 5 cereali
5 godz.
Pandolce variegato alla confettura
9 godz.
Pane alla ricotta
3 godz.
Filoncini di semola
4 godz.
Filone di segale
4 godz.
Svedesi
7 godz. 30 min
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45 min
Mezzaluna di pane al farro
3 godz.
Parker rolls (Brioche allo yogurt)
7 godz.
Brioche morbide molisane
7 godz.
Cornetti brioche
6 godz. 30 min