Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Starter
- 40 g di chicchi di segale
- 20 g di pangrattato
- 110 g di acqua
Lievitino
- 150 g di acqua
-
10
g di lievito madre di segale
lub 1 g di lievito di birra fresco - 110 g di farina di segale
Patate
- 500 g di acqua
- 180 g di patata a pasta farinosa, con la buccia
Pane
- olio extravergine di oliva q.b.
- 1600 g di acqua (di cui 100 g fredda)
- 5 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 1 forte (almeno W320) + q.b.
- 8 g di sale
- 70 g di gherigli di noci
- 30 g di succo di limone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 9282 kJ / 2283 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 362 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 32.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lievito madre disidratato
24 Std. 10 Min
Focaccia pomodorini e olive
3h 30min
Focaccia alle cipolle
2u. 40min
Pane speziato
19 godz.
Pane in padella
18 Std.
Panini dolci alle noci
15h 30min
Torta di mele della nonna con Affettatutto Bimby®
2 Std.
Crema pasticcera sottovuoto
1 Std.
Pane semplice
4 godz.
Pane alla zucca con uvetta
19 godz.
Pizza barese ai pomodorini
2 Std.
Focaccia
6h