Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crema pasticcera
- 60 g di zucchero
-
½
stecca di vaniglia, i semini
lub ½ cucchiaino di estratto di vaniglia naturale - 300 g di latte intero
- 3 tuorli
- 30 g di amido di mais (maizena)
Impasto
- 200 g di latte intero
- 100 g di zucchero
- 5 g di lievito di birra fresco
- 250 g di farina manitoba
- 250 g di farina tipo 0
- 100 g di burro a pezzi
- 2 uova medie
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
- confettura di albicocche q.b.
- Wartości odżywcze
- na 10 pezzi
- Kalorie
- 15690 kJ / 3750 kcal
- Białko
- 97.1 g
- Węglowodany
- 564.9 g
- Tłuszcz
- 124.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 69.3 g
- Błonnik
- 12.3 g
- Sód
- 358 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cornetti brioche
6 godz. 30 min
Ciabattine
3h 30min
Panini all'olio (TM6)
1 Std. 10 Min
Pane alla ricotta
3hod.
Girelle al Rum e arancia
7 godz. 30 min
Ciabattine veloci
3u. 10min
Girelle di pizza al prosciutto
2 Std. 30 Min
Pane bianco
3hod.
Filoncini di semola
4u.
Treccine al kefir
7 godz. 30 min
Mantovanine
2u. 45min
Polka (pane francese)
5h