Wersje kompatybilne
Gâteau moelleux ricotta, citron vert et framboises
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 citrons verts non traités
- 120 g de sucre en poudre
- 6 œufs
- 500 g de ricotta
- 30 g de fécule de maïs
- 130 - 180 g de framboises fraîches
- sucre glace maison, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1054.5 kJ / 251.6 kcal
- Białko
- 10.6 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.4 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 106.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiffon cake à l'orange
1h 15min
Cake citron vert, gingembre et cerise
1 Std. 10 Min
Cheesecake aux fruits d'été
3u. 35min
Mousse au citron et langues-de-chat au citron
3h 45min
Gâteau de semoule au citron
1h 20min
Cassata (gâteau sicilien)
5h
Kouign-amann aux pommes et myrtilles
24h
Charlotte aux framboises
3 Std. 40 Min
Gâteau aux framboises et aux noisettes
1h
Cake au citron vert
1h
Flan aux pommes
50min
Cake moelleux citron-coco-framboise
1h 20min