Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de figues sèches
- 200 g de farine de blé
- 125 g de beurre mou
- 30 g de sirop d'agave
- 50 g de poudre d'amande
- 1 jaune d'œuf
- 1 c. à café de vanille Bourbon en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 357 kJ / 86 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Biscuits croustillants aux noisettes
30min
Le fénétra (tarte toulousaine aux abricots)
1 Std. 40 Min
Tarte aux cerises briochée
3 Std. 25 Min
Biscuits coco
55min
Financiers orange-noisette
20min
Berawecka d'Alsace
3 Std.
Galettes à la noix de coco et au chocolat
1h
Cookies aux fruits secs
45min
Brioche aux fruits secs
3 Std. 30 Min
Cookies à l'orange confite
35min
Madeleines au miel et fleur d'oranger
6h 25min
Cookies rhum-raisins
25min