Kimbap vegetariano

Kimbap vegetariano

4.3 4 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
5 piezas

Składniki

  • 4 huevos
  • 2 pizcas de sal
  • 300 g de arroz de grano corto
  • 1000 g de agua
  • 1 cdita de sal
  • 150 g de hojas de espinaca fresca
  • 2 cda de aceite de ajonjolí
  • 2 cdita de ajonjolí tostado
  • 3 cdas de salsa de soya
  • ½ - 1 cdita de pasta de chile coreano
    1 - 2 pizcas de chile molido
  • ½ - 1 cdita de aceite de ajonjolí
  • 1 cdita de vinagre de arroz
  • 1 cdita de cebolla cambray sólo parte verde, picado
  • ¼ cdita de azúcar
  • 5 hojas de alga nori
  • 2 zanahorias peladas, en julianas
  • 120 g de pepino sin semillas, en julianas
  • 2 cebollas cambray en julianas
  • 50 - 80 g de col morada en julianas
  • 5 - 10 cdas de kimchi (opcjonalnie)
  • ajonjolí tostado para decorar

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 pieza

Sód 1176.3 mg
Białko 11 g
Kalorie 1497.6 kJ / 357.9 kcal
Tłuszcz 10.4 g
Błonnik 2.1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 54.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...