Buñuelos griegos de calabaza (Kolokithokeftedes) (Cortador)

Buñuelos griegos de calabaza (Kolokithokeftedes) (Cortador)

4.0 4 oceny
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 45 min
4 porciones

Składniki

  • 500 g de calabacita
  • 20 g de cebolla cambray sólo la parte verde, cortada en trozos (4 cm)
  • 10 g de menta fresca sólo hojas
  • 10 g de eneldo fresco cortado en trozos (4 cm)
  • 10 g de albahaca sólo hojas
  • 200 g de yogur griego
  • 20 g de miel
  • 2 cucharadita rasa comino en polvo
  • 2 pizcas hojuela de chile seco (opcjonalnie)
  • ¼ cditas de sal
  • 2 pizcas pimienta recién molida
  • 2 limones verdes sólo la cáscara recién rallada
  • 2 pizcas de hojuelas de chile seco (opcjonalnie)
  • 200 g de queso feta desmenuzado
  • 2 huevos
  • 80 g de harina de trigo
  • 3 cdas aceite de oliva
  • 2 limones cortado en gajos
  • 2 cdas cilantro, fresco finamente picado

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 677 mg
Białko 18.6 g
Kalorie 1774.3 kJ / 424.1 kcal
Tłuszcz 23.6 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 9.7 g
Węglowodany 36.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...