![Queso Ricotta vegano Queso Ricotta vegano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4a35803c-dde8-4d9e-8d92-10f597ab1ee0/Derivates/6a446a8c-29f5-43e4-a4a0-f40fb82f4e45.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ricotta vegano natural
- 310 g de nuez de la india, remojadas en agua durante la noche
- 30 - 45 g de jugo de limón recién exprimido
- ½ - 1 cdita de sal fina, o al gusto
- 125 g de leche de almendras, sin azúcar
Sazonador para el queso
- 1 ½ cdita de orégano seco
- 1 cdita de albahaca seca
- ¼ cdita de ajo en polvo
- 1 pizca de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 8203 kJ / 1953 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 148 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Leche de avellana
15 Min
Yogur de nuez de la india con vainilla TM6
16 Std.
Leche condensada vegana
1hod. 10min
Queso de cabra vegano
10 Min
Dulce de leche sin lácteos
20 Min
Queso Panela vegano
10 Min
Mantequilla vegana
5min
Queso Cheddar vegano
12 Std. 15 Min
Queso Provolone vegano
2h 15min
Yogur de coco (vegano) TM6
12h 25min
Crema Ácida vegana
10 Min
Queso Parmesano vegano
5min