Ensalada César de salmón con escarola

Ensalada César de salmón con escarola

4.7 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porciones

Składniki

  • 10 g de queso parmesano en trozos
  • 1 diente de ajo pelado
  • 2 filetes de anchoa en aceite
  • 40 g de aceite de semilla de uva
  • 20 g de mayonesa
  • 40 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
  • 1 cdita de mostaza Dijon
  • 500 g de agua
  • 4 filetes de salmón fresco, sin piel ni espinas (aprox. 320 g)
  • 4 pizcas de pimienta negra molida
  • 500 g de lechuga francesa lavada, desinfectada y deshojada
  • 100 g de escarola

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porción

Sód 207 mg
Białko 18.5 g
Kalorie 1319 kJ / 315.3 kcal
Tłuszcz 25.8 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 4.5 g
Węglowodany 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...