Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 3 brins de persil frais, équeutés
- 3 brins de coriandre fraîche, équeutés
- 50 g d'eau
- 30 g de pâte de curry doux (voir "Variante(s)")
- 200 g de lait de coco
- 700 g de carottes, coupées en rondelles d'1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 564 kJ / 136.3 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7.8 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.3 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 51.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Colombo de légumes
1h 5min
Aubergines sautées au soja et épices thaïes
40 min
Gratin de courgettes au curry
1h 5min
Parmigiana courgettes et pommes de terre
1 Std. 15 Min
Curry d'aubergine
50min
Fondue de poireaux au chèvre
40 min
Mijoté d'aubergines à la tomate, aux épices et au gingembre
1h 5min
Curry coco aux pommes de terre, butternut et champignons
40 min
Mijoté d'aubergine
35min
Carottes Vichy
35min
Parmentier de lentilles et potimarron
1h 25min
Poulet mariné, courgette et poivron rouge
1h 10min