Gratin de poireau, panais et saumon

Gratin de poireau, panais et saumon

4.6 126 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • 600 g d'eau
  • 500 g de blancs de poireau coupés en deux dans la longueur
  • 400 g de panais détaillés en cubes
  • 4 filets de saumon frais (160 g chacun)
  • beurre pour le plat
  • 50 g de farine de blé
  • 600 g de lait
  • 1 pincée de sel
  • 50 g de parmesan râpé
  • 1 pincée de noix de muscade en poudre
  • 1 pincée de poivre moulu

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 495.5 mg
Białko 43.5 g
Kalorie 2577 kJ / 617.5 kcal
Tłuszcz 34.5 g
Błonnik 7.5 g
Tłuszcz nasycony 16.8 g
Węglowodany 29.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...