Gratinado de búzios com frango, alcachofras e limão

Gratinado de búzios com frango, alcachofras e limão

3.5 2 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 doses

Składniki

Massa
  • queijo da Ilha
    50 g
  • água
    1500 g
  • sal
    1 ½ c. chá de
  • massa tipo concha (tamanho grande)
    350 g
  • cebola
    100 g
  • dentes de alho
    2
  • azeite
    30 g
  • peito de frango cortado em tiras
    600 g
  • limão (raspa e sumo)
    1
  • pimenta
    1 pitada de
  • fundo de alcachofra, em conserva
    200 g
Molho béchamel de coentros
  • coentros
    15 g
  • leite
    600 g
  • manteiga
    30 g
  • amido de milho
    40 g
  • sal
    1 c. chá de
  • pimenta
    1 pitada de

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 852.5 kcal / 3566.8 kJ
Białko 56.9 g
Tłuszcz 28.7 g
Węglowodany 92.7 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...