Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 ½ c. chá de sal
- 15 g coentros, só as folhas
- ½ malagueta
- 100 g abacate cortado em cubos
- 400 g cenoura cortada em pedaços
- 1000 g tomate maduro cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cubos de gelo
- 100 g azeite
- 200 g água mineral c/ gás
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 644 mg
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 min
Salada cor de rosa
10min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2h 25min
Quiche de três tomates
1h 5min
Sopa fria de pepino, maçã e limão
10min
Creme de curgete
40 min
Creme de abacate e pepino
5min
Húmus de amêndoa
10min
Vichyssoise de agrião
35 min
Creme de cenoura, leite de coco e caril
45 min
Creme de ervilhas e agrião
45 min
Creme de agrião e curgete
35 min