Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g sumo de limão (1 unid. aprox.)
- 1 ½ c. chá de sal
- 15 g coentros, só as folhas
- ½ malagueta
- 100 g abacate cortado em cubos
- 400 g cenoura cortada em pedaços
- 1000 g tomate maduro cortado em pedaços
- 2 dentes de alho
- 150 g cubos de gelo
- 100 g azeite
- 200 g água mineral c/ gás
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 985.8 kJ / 235.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 644 mg
Alternatywne przepisy
Aveludado de cebola e tomilho
40 Min
Crème au Moulin Vert
40 Min
Vichyssoise de agrião
35min
Bisque de marisco
45min
Creme de couve-flor com profiteroles de tomate seco
2 Std. 25 Min
Sopa caprese
1 Std. 15 Min
Caldo de pato com noodles e nabiças
50 Min
Creme de aveia com agrião
35min
Creme de beterraba e laranja
40 Min
Creme de abacate e pepino
5 Min
Caldo de coentros
1 Std. 20 Min
Gaspacho de tomate e melancia
5 Min