Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g batata-doce (3 unid. grandes aprox.)
- 50 g queijo parmesão
- 5 g manjericão
- 400 g carne de peru, s/ osso, cortada em cubos pequenos, semicongelada
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- ½ c. chá de piripíri (opcjonalnie)
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de paprika
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 200 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1902 kJ / 455 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalhau com puré de grão e batata doce
35 min
Bifes de frango recheados com tomate seco e mozarela de búfala com molho de espinafres
50 min
Coxas de frango recheadas com alheira
40 min
Cuscuz com limão, frango e mel
25 min
Panados de frango com amêndoa
40 min
Rolinhos de frango com curgete no forno
1h
Pacotinhos de frango e legumes
1h
Crumble de frango e legumes
2h
Rolo de peru com cogumelos
50 min
Crumble de frango com linguiça
45 min
Espetadas de frango com mel e puré com manjericão
1h 20min
Batata-doce recheada com salmão
35 min