Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1350 g batata-doce (3 unid. grandes aprox.)
- 50 g queijo parmesão
- 5 g manjericão
- 400 g carne de peru, s/ osso, cortada em cubos pequenos, semicongelada
- 50 g azeite
- 2 dentes de alho
- ½ c. chá de piripíri (opcjonalnie)
- 1 c. chá de cominhos
- 1 c. chá de orégãos
- 1 c. chá de paprika
- 1 ½ c. chá de sal
- Pimenta q.b.
- 200 g tomate em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1902 kJ / 455 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lombinho de porco com legumes assados no forno
9h
Rolo de peru recheado
1h 15min
Hambúrgueres de peixe com maionese de paprika
30min
Frango satay com arroz jasmin
1u. 55min
Frango tandori
8j
Almôndegas de frango com molho de caril e arroz de agrião
40min
Orzo com salmão, feijão-verde e molho de abacate
40min
Frango cremoso com feijão-verde e cuscuz
25min
Peru com legumes
35min
Frango com molho de mostarda e mel e puré com bacon
1h
Chili de peru
25min
Cuscuz com limão, frango e mel
25min