Risoto à alentejana
TM6 TM5 TM31

Risoto à alentejana

4.2 (25 ocen)

Składniki

  • 50 g queijo parmesão
  • 30 g azeite
  • 6 dentes de alho
  • 10 g pimento verde
  • 40 g coentros, mais q.b. picados p/ guarnecer
  • 10 g poejo
  • 1 c. chá de sal
  • 850 g água
  • 50 g vinho branco
  • 530 g lombos de bacalhau demolhado
  • 320 g arroz p/ risoto
  • 10 g manteiga
  • 2 gemas de ovo

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
2498.1 kJ / 597.1 kcal
Białko
36.2 g
Węglowodany
71.7 g
Tłuszcz
17.4 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Błonnik
4.4 g
Sód
1115.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy