Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g queijo parmesão
- 30 g azeite
- 6 dentes de alho
- 10 g pimento verde
- 40 g coentros, mais q.b. picados p/ guarnecer
- 10 g poejo
- 1 c. chá de sal
- 850 g água
- 50 g vinho branco
- 530 g lombos de bacalhau demolhado
- 320 g arroz p/ risoto
- 10 g manteiga
- 2 gemas de ovo
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 2498.1 kJ / 597.1 kcal
- Białko
- 36.2 g
- Węglowodany
- 71.7 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.3 g
- Błonnik
- 4.4 g
- Sód
- 1115.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmão com risoto de funcho
25 Min
Risoto de pato
1 Std. 15 Min
Risoto de bacalhau
50 Min
Risoto de bacalhau com grelos e broa de avintes
1 Std.
Risoto com ervas aromáticas
40 Min
Risoto de dourada
1 Std.
Risoto de bacalhau com grão
40 Min
Risoto de tamboril
50 Min
Risoto de camarão, espargos e açafrão
45 Min
Risoto de camarão e leite de coco
30 Min
Risoto de salmão fumado e alho-francês
30 Min
Risoto de curgete e camarão
35 Min