Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g coentros
- 10 g poejo
- 6 dentes de alho
- 100 g azeite, mais q.b. p/ regar
- 1500 g água
- 2 c. chá de sal
- 6 ovos
- 1000 g postas de bacalhau demolhado (4 postas aprox.)
- 400 g pão alentejano fatiado fino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 290 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 20 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Perna de peru com puré de maçã
11 godz. 30 min
Sopa da Avó
45min
Vichyssoise de agrião
35min
Sopa alentejana
30 Min
Esparregado
20 Min
Canja fresca de Natal
1 Std. 15 Min
Açorda de marisco
30 Min
Sopa de cação
40 Min
Bisque de marisco
45min
Caldo de coentros
1 Std. 20 Min
Sopa de grão com espinafres
40 Min
Sopa de cenoura e canónigos
35min