Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 filetes de pescada cortados em três
- 150 g curgete cortada em lâminas
- 150 g ervilhas
- 6 corações de alcachofra em conserva cortados ao meio
- 8 espargos verdes
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta
- 1 fio de azeite
- 2 c. sopa de salsa, só as folhas
- 500 g água
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1720 kJ / 411 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 17 g
Alternatywne przepisy
Filetes de peixe com legumes em papelote
1 Std. 10 Min
Peixe ao vapor com legumes e sopa
40 Min
Pescada com batatas ao vapor
40 Min
Peixe ao sal
1 Std.
Estufado de peixe com especiarias
2h
Robalos com feijão-verde
30 Min
Douradas ao vapor
40 Min
Robalo a vapor com molho de lima
35 Min
Pescada cozida com cebolada de cogumelos
40 Min
Peixe ao sal aromatizado
1h 35min
Salmão ao vapor com arroz de gengibre e couve marinada
35 Min
Pescada com legumes ao vapor
50 min